Najchutnejší recept na tekvicový koláč

Sezóna tekvíc je konečne späť – a s ňou aj tie najchutnejšie recepty! Vyskúšajte tento tekvicový koláč, pretože je neuveriteľne lahodný!

Tekvicový koláč bol v USA vždy tradíciou – zaručene je na stole najmä počas jesenných sviatkov, ako je Halloween alebo Deň vďakyvzdania. Tento dezert je ale stále obľúbenejší aj u nás a stále častejšie nachádza cestu do našich kuchýň. Náš recept na tekvicový koláč je neprekonateľne lahodný a behom okamihu vám prinesie babie leto priamo k vám domov. Vykúzlenie útulnej atmosféry je v cene.

Tekvicový koláč ako najchutnejšia verzia jesennej tekvice!

Ingrediencie

  • 200 gramov múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 250 gramov cukru
  • Soľ
  • 3 vajcia
  • 100 gramov masla
  • 800 g tekvica Hokkaido
  • 200 ml mlieka
  • 60 gramov hnedého cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 štipka mletého muškátového orieška
  • 1/2 štipky mletého klinčeka
  • múka na pracovnú plochu a formu
  • tuk
  • potravinárska fólia
  •  papier na pečenie

Príprava

1 / V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, 100 gramov cukru a štipku soli.

2 / Pridáme vajíčko, kúsky masla a prípadne lyžicu studenej vody a všetko uhnite na hladké krehké cesto. Zabalíme do fólie a necháme asi 30 minút chladiť.

3 / Medzitým umyjeme a nakrájame tekvicu. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou, privedieme do varu a prikryté dusíme na strednom plameni desať až dvanásť minút. Zvyšnú vodu dobre zlejeme.

4 / Potom tekvicu rozmixujeme najemno a oddelíme zvyšné vajcia. Pridáme mlieko, zvyšný cukor, žĺtok, štipku soli, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a klinčeky, dobre premiešame a necháme vychladnúť.

GreenSun - Ekologický prací prostriedok, ktorý Vám ušetrí až 60 % energie.
GreenSun – Ekologický prací prostriedok, ktorý Vám ušetrí až 60 % energie.

5 / Na pomúčenej pracovnej ploche (priemer cca 32 cm) vyvaľkáme krehké cesto. Vyložíme ním vymastenú, múkou vysypanú koláčovú formu (cca 26 cm Ø) a prebytočné cesto odkrojíme.

6 / Základ cesta niekoľkokrát prepichneme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C 15 až 20 minút. Potom vyberieme papier  a pečieme ďalších 5 minút.

7 / Metličkou na ručnom mixéri vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a opatrne vmiešame do studeného tekvicového pyré.

8 / Tekvicovú zmes rovnomerne rozotrieme na predpečený základ.

9 / Tekvicový koláč pečieme v predhriatej rúre na 150 °C 45 až 50 minút. Necháme vychladnúť na mriežke a vychutnáme! Ozdobený šľahačkou chutí obzvlášť lahodne.

zdroj: prostreno.cz

Super zdravé oranžové potraviny

facebook

Zoznam 50 superpotravín pre zdravie, silu a energiu.