Káva je nápoj pripravený z rozomletých pražených semien kávovníka. Ako káva sa označuje aj prášok, ktorý sa na výrobu tohto nápoja používa a získava sa mletím pražených semien kávovníka, označovaných aj ako kávové bôby. Káva je mierne kyslá (5.0–5.1 pH) a kofeín, alkaloid, ktorý obsahuje, môže mať stimulačný efekt na ľudský organizmus. Po čaji je káva druhým najkonzumovanejším nápojom na svete.

O chuť a vôňu v mletej kávovej zmesi sa starajú rôzne druhy arabicy, o farbu druhy robusty. Čím je káva tmavšia a horkejšia, tým viac robusty obsahuje. Iba najdrahšie značky neobsahujú robustu. Kvalitatívne najvyššia úroveň kávy sa označuje ako premium gourmet / specialty coffee – prémiová odrodová káva.

V priebehu ľudskej histórie bola káva diabolským nápojom, spirituálnou omamnou látkou či erotickým stimulantom. Aj napriek mnohým peripetiám sa dnes teší nesmiernej obľube, a to vo všetkých kútoch sveta.

coffee

Káva sa teší obrovskej popularite na celom svete. Pre obsah kofeínu a intenzívnu chuť ju väčšina ľudí volí za najvhodnejší spôsob začiatku nového dňa. Ľudia si ju vychutnávajú na mnoho spôsobov ako napríklad espresso, cappuccino, caffé latte či moka a zakúpiť ju možno ako zrnkovú, mletú alebo instantnú.
Podľa jednej legendy bola vraj káva objavená pastierom kôz v Etiópii, regióne zvanom Kaffa. Z Afriky sa potom rozšírila postupne do všetkých kútov sveta.
V súčasnosti je káva pestovaná vo viac ako 70-tich krajinách sveta, a to hlavne v rovníkových oblastiach Latinskej Ameriky, Juhovýchodnej Ázie, Indie a Afriky. Získava sa pražením semien kávovníka. Pre pestovanie kávy má najväčší význam kávovník arabský (Coffea arabica) a kávovník robusta (Coffea canephora). Podľa toho sa káva delí na Arabiku a Robustu.

Mletá káva AMWAY™

Aróma prekvapkávanej kávy povzbudí aj tých najnáročnejších. Výborná zmes chuti, sýtosti, farby a arómy je ideálnym doplnkom k výnimočnému jedlu. Jemná káva vyrobená zo 100 % zŕn kávovníka arabského vypestovaného v rovníkovej oblasti.

  • Vyrobené zo 100 % čistých zŕn odrody arabica.
  • Vzduchotesne uzavretá po starostlivom praženísi zachováva plnú arómu.
  • Rovnomerne pražené kávové zrná sa používajú ako základ.
  • Káva obsahuje kofeín, mierny stimulant.
  • Káva má nízky obsah kalórií, tuku a sacharidov.
facebook

Príprava

Mletú kávu treba zalievať horúcou vodou.. Množstvo je subjektívne a záleží na tom, ako komu chutí. Najbežnejšou chybou býva použitie nedostatočného množstva mletej kávy. Aby ste dosiahli čo najuspokojivejšie výsledky, zalievajte kávu práve zovretou vodou (95–98°C) a nemala by stáť viac ako 15–20 minút. Nevypitú kávu treba vyliať.

Použitie

  • Vhodné na prípravu kávy akýmkoľvek spôsobom.
  • Tiež je ideálna na použitie v receptoch, kde je potrebná tekutá káva.

Instantná káva

Zrnková káva

Espresso mletá káva

Máte záujem kupovať tieto výrobky s výnimočnou zľavou?

Zaregistrujte sa

Záruka spokojnosti. V prípade, že vy alebo váš zákazník nie ste úplne spokojní s ktorýmkoľvek výrobkom, môžete ho jednoducho vrátiť a budú vám vrátené späť peniaze. Bez akýchkoľvek otázok

ako zarobit

ďalšia strana